سیستم هیدرولیکی در یک بیل مکانیکی، دارای نقشهای بسیار حیاتی و مهمی میباشد و بدون آن بسیاری از فعالیتهای بیل مکانیکی دچار اختلال میشود. پمپ به عنوان قلب سیستم هیدرولیک، انرژی مکانیکی را که بوسیله موتورهای الکتریکی، احتراقی و یا سایر منابع قدرت تامین میگردد به انرژی هیدرولیکی تبدیل میکند.
از جمله مهم ترین وظایف این سیستم در بیلهای مکانیکی میتوان به انتقال انرژی موتور، کنترل و حرکت باکت، بالا و پایین بردن جک و کمک به جهت گیری بیل مکانیکی اشاره کرد.
حال سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که شناسایی و تنظیم فشار پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی کوماتسو به چه صورت است؟امروز، در تراک کوماتسو، اینجاییم تا با بررسی نحوه تنظیم فشار پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی و شناسایی میزان استاندارد آن، شما را در این مورد راهنمایی کنیم.
انواع پمپهای هیدرولیک موجود در بیل مکانیکی
قبل از آن که در مورد نحوه تنظیم فشار پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی صحبت کنیم، بهتر است ابتدا با مهم ترین پمپهای هیدرولیکی موجود در بیل مکانیکی آشنا شویم:
۱. پمپ اصلی: اصلی ترین و حیاتی ترین پمپ هیدرولیکی موجود در بیل مکانیکی است که دارای قدرت پمپاژ بسیار بالایی است. معمولا قدرت این پمپ به وسیله پمپ پیستونی با حجم سیال تامین میشود.
۲. پمپ دنده ای: وظیفه اصلی این پمپ در بیل مکانیکی، پمپاژ روغن هیدرولیک با مقدار معین و ثابتی است. بسته به نوع بیل مکانیکی شما، میزان روغنی که توسط این پمپ به جریان در می آید متفاوت است. در تنظیم پمپ بیل مکانیکی، این بخش باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد.
۳. پمپ گردان: پمپ گردان به نوعی پمپ هیدرولیک پیستونی گویند که بخشی از انرژی پمپ اصلی را دریافت کرده و سپس انرژی دریافت شده توسط آن را به صورت دورانی به گیربکس گردان منتقل میکند.
۴. پمپ حرکت: پمپ حرکت از انواع پیستونی بوده که با عملکردی مشابه با پمپ گردان، انرژی دریافت شده از پمپ مادر را به گیربکس چرخ منتقل کرده و باعث حرکت ماشین میشود.
نحوه شناسایی فشار استاندارد پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی
از آنجایی که فشار پمپ هیدرولیکی هر بیل مکانیکی به موارد بسیاری بستگی داشته و با بیلهای دیکر متفاوت است، نمیتوان از یک میزان فشار ثابت برای همه بیلهای مکانیکی استفاده کرد. بنابراین برای پیدا کردن فشار مناسب پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی تنها دو راه وجود دارد:
۱. استفاده از دفترچه راهنما: معمولا فشار مناسب پمپ هیدرولیکی جلویی و عقبی در بخش سیستم هیدرولیک دفترچه راهنما مشخص شده است.
۲. استفاده از سیستم مانیتورینگ بیل مکانیکی: اگر بیل مکانیکی شما نیز دارای سیستم مانیتورینگ وضعیت بیل مکانیکی است، لازم نیست نگران چیزی باشید چرا که با فشردن کد آیتم ۰۱۱ و ۰۱۲ میتوانید از وضعیت فشار پمپ هیدرولیکی جلویی و عقبی خود مطمئن شوید. البته این نکته را نیز فراموش نکنید که این کد ممکن است برای بعضی از بیلهای مکانیکی متفاوت باشد.
چگونگی تنظیم فشار پمپ هیدرولیک بیل مکانیکی
تنظیم فشار پمپ در پمپهای مختلف مقداری با یکدیگر متفاوت بوده و ما نیز در این بخش به بررسی متداول ترین روش آن میپردازیم. به طور کلی، برای تنظیم فشار پمپ هیدرولیک باید مراحل زیر طی شود:
– از باز بودن دریچه کمکی مطمئن شوید: بسته بودن دریچه کمکی میتواند باعث انفجار پمپ گردد
– بوبین دریچه باردار باز و پمپ را از حالت خودکار خارج کنید و کنترل آن را به صورت دستی در اختیار بگیرید.
– دریچه خروجی پمپ را ببندید(البته به شرطی که قبلا از باز بودن دریچه کمکی خود مطمئن شده باشید).
– صبر کنید تا پمپ شروع به فعالیت کند و سپس آن را بر روی عدد استاندارد گفته شده بر روی کاتالوگ تنظیم کنید.
– بویین باز شده را در جای خود قرار دهید.
سخن پایانی
اگر شما هم مانند بسیاری از کارفرمایان و صاحبان بیل مکانیکی دوست ندارید تا هر چند وقت یکبار درگیر تعمیرگاه ماشینهای سنگین شوید، باید به پمپهای هیدرولیک بیل مکانیکی خود توجه ویژه ای داشته باشید. در این مقاله به بررسی انواع پمپهای هیدرولیک بیل مکانیکی و نحوه تنظیم فشار آنها پرداختیم.تراک کوماتسو مرکز فروش انواع قطعات بیل کوماتسو و لوازم پمپ هیدرولیک بیل کوماتسو در ایران.