مقالات

دامپر چیست

دامپر

در عملیات های ساخت‌ وساز یا انجام فعالیت هایی از این قبیل، حمل مواد و مصالح ساختمانی یک ضرورت انکار ناپذیر به حساب می آید. بنابراین برای انجام چنین فعالیت هایی به یک وسیله ایمن، با عملکردی صحیح نیاز است. از این رو، وسیله ای به نام «دامپر» مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه این مقاله از تراک کوماتسو (نمایندگی لوازم یدکی کوماستو) شما را با این ماشین کاربردی آشنا می کنیم.

آشنایی با دامپر

دامپر(Dumper) یک نوع ماشین برای ساخت و ساز می باشد که از آن برای حمل مواد و مصالح استفاده می شود. از این وسیله می توان برای انتقال مصالح مختلفی همچون آجر، بتن، سرامیک و … استفاده کرد. لازم به ذکر است که از این نوع ماشین در ﻣﺴـﺎﻓﺘﻬﺎی کوتاه و ﻣﺤـﺪود وهمچنین در مقیاس ها کوچک استفاده می شود. بنابراین می توان گفت که اصلی ترین کاربرد دامپر، جابجایی مصالح و مواد در مسافت های کوتاه است.
با توجه به توضیحات بالا، میتوان گفت که دامپر عملکردی شبیه به فرغون های قدیمی دارد، ﺑﺎ اﻳﻦ ﺗﻔﺎوت ﻛﻪ ﻧﻴﺮوی ﻣﺤﺮﻛﻪ در این وسیله ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻮﺗﻮر تامین می شود و دیگر نیروی انسان در آن نقشی ندارد.

انواع دامپر

انواع دامپر - تراک کوماتسوبه طور کلی، دامپرها بر اساس دو ویژگی زیر تقسیم بندی می شوند :

۱. ظرفیت حمل بار
۲. نحوه تخلیه بار توسط جام

بر اساس این دو مولفه دامپرها را دسته بندی می کنند. همچنین شیوه تخلیه بار، باعث شده که این ماشین ها به ۳ نوع زیر تقسیم بندی شوند؛ این سه نوع عبارتند از:

  1. در مدل ساده دامپر جام دستگاه قدرت مانور کمی دارد، از این رو بار توسط جک‎های هیدرولیکی تخلیه می‌شود.
  2. در نوع پیشرفته‌ تر دامپر، یک جام با قابلیت گردش در جهات مختلف تعبیه شده است. اگر تخلیه از روبرو میسر نبود، می‌توان از این نوع دامپر استفاده کرد.
  3. در نوع سوم دامپر، جام می‌تواند در جهات عمودی (بالا و پایین) حرکت کند. این ویژگی قابلیت تخلیه بار تا ارتفاع ۳ متر را به این ماشین می دهد.
مطالعه :   معرفی شرکت کاترپیلار

اجزای تشکیل دهنده دامپر

برای بیان مشخصات دامپر، میتوان گفت که این ماشین ها از دو ﻗﺴﻤﺖ اﺻلی ﺗﺸﻜﻴﻞ میشوند:

۱- بخش جلویی
۲ – بخش پشتی

اﻳﻦ دو ﻗﺴﻤﺖ از طریق اﺗﺼﺎلات ﻣﻔﺼلی ﺑﻪ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻣﺘﺼـﻞ می شوند که در ادامه اجزای تشکیل دهنده هر قسمت را معرفی می کنیم.

اجزای قسمت جلویی دامپر

● شاستی
● جام
● جک های هیدرولیکی
● لاستیک ها

اجزای قسمت پشتی دامپر

● شاستی
موتور
● کابین و سایر ملحقات آن
● لاستیک ها

لازم به ذکر است که راننده باید به ۴ طرف کابین اشراف کامل داشته باشد به همین دلیل کابین راننده به صورت روباز طراحی می شود و در صورت پوشیده بودن، جداره کابین از جنس شیشه خواهد بود.

مزایا دامپر

مزایا دامپر - تراک کوماتسوظرفیت بار:

ظرفیت بار یک دامپر معمولی با اندازه متوسط ​​بسیار قابل توجه میباشد. اکثر مدل‌های دامپر قابلیت حمل مواد و مصالح تا ۹ تن را دارند.

مانور:

بسیاری از مدل‌های دامپر به واسطه طراحی جمع و جورشان، امکان چرخش ۱۸۰ درجه یا ۳۶۰ درجه را دارند که این امر باعث شده قدرت مانور این وسیله به طرز چشمگیری افزایش یابد.

عملکرد مناسب در زمین‌های سست:

برای جابجایی مصالح و بار بر روی سطوح گل آلود، نرم و برفی بسیار مناسب هستند. لاستیک‌های دامپر به گونه ای ساخته می شوند، که آنها را قادر می سازد به راحتی بارهای سنگین را بر روی سطوح ناهموار حرکت دهند.

معایب دامپر

  • امکان واژگونی ماشین در زمان حمل بار زیاد
  • برای حمل بار در فواصل طولانی مناسب نیستند

سخن پایانی

دامپرها ماشین آلاتی قدرتمند برای انتقال حجم زیادی از مواد و مصالح می باشند که از آنها در پروژه‌های عمرانی استفاده می‌شود. در این مقاله از وب سایت تراک کوماتسو(مرکز فروش قطعات بیل مکانیکی کوماتسو) به معرفی دامپر و انواع آن پرداختیم. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع ماشین، می توانید به وب سایت شرکت سازنده دامپر مورد نظر مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *