لودرها وسایلی بسیار پیچیده و تخصصی هستند که برای استفاده از آنها، رعایت یک سری از نکات ضروری است. اگر این نکات و رویههای کار با لودر توسط کارفرمایان و یا نیروی کار به درستی عملی نشود، این احتمال وجود دارد که به لودر آسیبهای قابل توجهی برسد و برخی از قطعات آن دچار نقص شوند.
یکی از این آسیبهایی که ممکن است به لودر وارد شود، داغ شدن گیربکس لودر است. رعایت نکردن یک سری از موارد در هنگام کار با لودرها میتواند به آسانی باعث داغ کردن گیربکس شود.اگر شما نیز دلیل داغ شدن گیربکس لودر خود را نمیدانید و قصد رفع آن را دارید، در این مطلب از تراک کوماتسو قصد داریم تا به بررسی علت داغ شدن گیربکس لودر و روشهای برطرف کردن آن بپردازیم.
عملکرد گیربکس لودر به چه صورت است؟
مانند تمام ماشین الات دیزلی، وظیفه انتقال نیرو در جهتهای مختلف لودر بر عهده سه بخش اصلی شامل گیربکس لودر، دیفرانسیل و کلاچ میباشند. مهمترین جزء در سیستم انتقال نیرو لودر، گیربکس آن میباشد. گیربکس لودر وظیفه سنگینی در کنترل و تنظیم گشتاور نیرو را به عهده دارد.گیربکس میتواند بدون افزایش دور موتور لودر، سرعت آن را افزایش دهد. همچنین با استفاده از گیربکس میتوان جهت لودر را تحت کنترل قرار داد.
دلایل داغ شدن گیربکس لودر
داغ شدن لودر میتواند دلایل بسیاری داشته باشد که متداول ترین آنها در این بخش بررسی شده اند:
نقص فنی در قطعات گیربکس:
گیربکس شامل قطعات بسیاری است که بوجود امدن نقص فنی در هر کدام از آنها میتواند باعث داغ شدن گیربکس لودر گردد:
نقص فنی چرخ دندهها:
اصلی ترین بخش گیربکس، چرخ دندههای آن میباشد، اگر هر کدام از چرخ دندهها آسیب ببیند و یا با سرعت مناسب حرکت نکند، فعالیت انتقال و هدایت نیرو در گیربکس مختل شده و باعث داغ شدن گیربکس و یا حتی خرابی کامل آن میشود.
خرابی برنه گیربکس:
اگر بدنه گیربکس نتواند به درستی همه اجزا را در کنار یکدیگر قرار دهد، چرخ دندههای گیربکس به سختی حرکت خواهند کرد و باعث داغی گیربکس میشود.
نقص در دسته دنده:
معمولا علت ایجاد نقص در دسته دنده، بی تجربه بودن راننده لودر است.
خرابی شفتها:
شفت در ماشین آلات وظیفه انتقال گشتاور را به عهده دارند. اکثر لودرها دارای سه شفت تحت عنوان شفت ورودی، شفت خروجی و شفت میانی هستند که آسیب به هر یک از این شفتها میتواند باعث داغ شدن و یا حتی شکسته شدن و خرابی کامل گیربکس لودر گردند.
نقص فنی در بوش:
تعویض دنده از طریق قفل کردن چرخ دندههای آزاد در شفت آنها صورت میگیرد که این امر وظیفه بوش در گیربکس است. بوش در ورودی شفت گیربکس لودر قرار میگیرد.
استفاده از حجم روغن واسکازین نامناسب:
برای آن که چرخ دندهها و شفتهای گیربکس بتوانند به درستی وظیفه خود را انجام دهند، روغن واسکازین با روان کردن آنها این امر را ساده تر میکند. مقدار رو غن واسکازینی که باید در گیربکس ریخته شود در هر لودر با لودر دیگر متفاوت است. همچنین، بسته به میزان کار با لودر و شرکت سازنده لودر، زمان تعویض روغن واسکازین هر لودر با لودر دیگر متفاوت است.
استفاده بیش از حد از لودر:
لودرها، مانند تمام ماشین آلات دیزلی دیگر، در صورت استفاده مکرر و بدون استراحت، داغ میکنند. اگر احساس میکنید که گیربکس لودر شما هر روز در معرض تعویض دنده قابل توجهی استف بهتر است مدت و تعداد استراحتهایی که به لودر میدهید را زیادتر کنید.
سخن پایانی
تقریبا هیچ کارفرما و یا سرمایه داری نیست که به بازدیدها و یا تعمیرات لودر خود علاقه داشته باشد چرا که این کارها معمولا هزینه های زیادی را بر دوش آنان می گذارد.با رعایت موارد گفته شده در مقاله بالا، می توانید به عمر گیربکس لودر خود که یکی از مهمترین قطعات لودر کوماتسو است چندین ماه اضافه کنید.