مقالات

علت کند شدن بیل مکانیکی چیست

علت کند شدن بیل مکانیکی

راه‌های پیداکردن دلایل کند شدن بیل مکانیکی

همانطور که داشتن بیل مکانیکی قدرتمند و حرفه ای برای انجام فعالیت‌های حفاری دارای اهمیت بسیاری است، تعمیر و نگه‌داری درست و به موقع آن نیز در افزایش بازدهی، کاهش هزینه و افزایش سلامت آن تاثیر بسزایی دارد. اگر به درستی و در زمان‌های برنامه ریزی شده به دستگاه خود رسیدگی نکنید، این امکان وجود دارد که یک کندی ساده در بیل خود باعث بوجود آمدن آسیب‌های بزرگی شود و هزینه‌های سنگینی را بر دوش شما وارد کند.اگر بیل مکانیکی شما کند نیز کند شده است ولی نمی‌دانید علت کندی آن از کجاست، با ما همراه باشید چرا که در این مقاله به بررسی کامل دلایل کند شدن بیل مکانیکی و راه‌های رفع آن ‌می‌پردازیم.

راه‌های تشخیص علت کند شدن بیل مکانیکی

معمولا علت کند شدن بیل مکانیکی توسط یکی از موارد زیر رخ ‌می‌دهد:

موتور دیزل بیل مکانیکی :

مشکل در کارکرد موتور دیزل بیل مکانیکی از اصلی ترین دلایل کند شدن سرعت است. مشکلاتی که ‌می‌تواند برای موتور بوجود آمده باشد معمولا شامل موارد زیر باشد:

  • به هم خوردن دور موتور نسبت به حالت استاندارد موجود در کاتالوگ بیل

دود کردن موتور :

اگر موتور دود سیاه درست کند به احتمال زیاد مشکل از فیلتر هوا و یا فیلتر سوخت شما است اما اگر موتور دود آبی و یا سفید از خود بیرون دهد، بلافاصله موتور را خاموش کنید چرا که این نوع دود معمولا به معنای مشکل اساسی در موتور است و باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد.

  • کاهش کارکرد پیستون‌های موتور

افزایش گرمای بیش از حد موتور :

البته این نکته را نیز در نظر بگیرید که ممکن است مشکل از رادیاتور و یا فن خنک کننده نیز باشد.

سیستم هیدرولیک بیل مکانیکی :

اگر سیستم هیدرولیک این دستگاه مشکل داشته باشد، کنترل و تغییر جهت با مشکل مواجه خواهد شد. اگر احساس ‌می‌کنید که هدایت پذیری دستگاه  شما دچار مشکل شده است:

فشار سیستم هیدرولیک را چک کنید:

  • در هر بیل هیدرولیکی یک شیر محدود کننده فشار اصلی وجود دارد که فشار را در بازه ای بین ۳۲۰ الی ۳۸۰ بار تنظیم میکند. اگر فشار سیستم هیدرولیکی شما با محدوده گفته شده در دفترچه راهنمای بیل مکانیکی شما متفاوت است، با استفاده از شیر محدود کننده ‌می‌توانید آن را دوباره تنظیم کنید.

دمای روغن هیدرولیک را چک کنید:

  • از آنجایی که دمای استاندارد روغن هیدرولیک در حین روشن بودن بین ۵۰ الی ۶۰ درجه است، اگر دمای روغن از این مقدار بیشتر شود، ممکن است به سیستم هیدرولیک و به خصوص جک‌ها آسیب جدی وارد کند.

پمپ هیدرولیک اصلی دستگاه را چک کنید:

  • در اکثر بیل‌های مکانیکی معمولا از پمپ‌های پیستونی دوقلو استفاده ‌می‌شود. اگر در اجزای پمپ نقض فنی و یا نشتی وجود داشته باشد، روغن به طور منظم و کافی به سیستم نمی‌رسد که این امر ‌می‌تواند باعث کند شدن سیستم هیدرولیک و یا حتی آسیب رسیدن به آن باشد. یکی از راه‌های تشخیص این مشکل، شنیده شدن صدای غیرعادی از پمپ‌ها است.

گرفتگی فیلتر سروو :

فیلتر سروو در بیل‌های مکانیکی وظیفه تسویه روغن منتقل شده از پمپ به سمت اهرم‌های کنترل بیل را دارد. اگر بعد از مدتی این فیلتر تعویض و یا تمیز نگردد، انتقال روغن به سمت اهرم‌های کنترل و هدایت مختل شده و باعث اختلال در حرکت بخش‌های متحرک دستگاه ‌می‌شود.

مطالعه :   معرفی لودر کوماتسو WA900-8

دلیل کند شدن بیل مکانیکی

با اینکه هر نوع بیل مکانیکی موجود در بازار، ساختار و عملکرد خاص خود را دارد، اما با این حال، در این قسمت، علاوه بر موارد بالا، از مهم ترین و اصلی ترین دلایل کند شدن بیل های مکانیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تنظیم نبودن فشار سیستم هیدرولیکی :

اصلی ترین و متداول ترین دلیل کند شدن بیل مکانیکی، تنظیم نبودن فشار در پمپ و یا سیستم هیدرولیک بیل مکانیکی است. اگر مایع هیدرولیک درون سیستم و یا خود پمپ مادر دچار ایراد شده باشند، طبیعتا فشار سیستم هیدرولیک نیز مختل شده و این امر منجر به کند شدن بیل می شود.

عدم نگهداری و سرویس مناسب بیل :

یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین فعالیت های مربوط به بیل های مکانیکی، بحث سرویس های دوره ای آنان است. بی توجهی به کارهای تعمیر و نگهداری معمولی مانند تعویض روغن، تعویض فیلتر و روغن کاری می تواند باعث فرسودگی سریع اجزای دستگاه شود. علاوه بر این، عدم شناسایی و تعمیر سریع مسائل جزئی در بیل مکانیکی نیز می ‌تواند منجر به مشکلات شدیدتری در آینده شود که منجر به تعمیرات و خرابی‌ های مهم ‌تر شود.

کار بیش از حد با دستگاه :

هر بیل مکانیکی، برای انجام وظایف خاصی ساخته شده و کار بیش از حد توان با آن ها می تواند به راحتی باعث کند شدن بیل مکانیکی شود. به عنوان مثال، استفاده از بیل مکانیکی برای جابجایی مواد فراتر از حد مجاز وزن خود می تواند باعث از کار افتادن سیستم هیدرولیک شود که این امر منجر به تعمیرات پرهزینه ای خواهد شد.

اپراتور کم تجربه :

استفاده نامناسب و غیر استاندارد از بیل مکانیکی نیز یکی دیگر از عوامد کند شدن است. به عنوان مثال، کوبیدن مکرر بوم به زمین یا سطوح دیگر می تواند باعث آسیب به دستگاه شود. به طور مشابه، استارت و توقف ناگهانی می تواند فشار غیرضروری به موتور و سیستم هیدرولیک بیل وارد کند و این امر سبب فرسودگی بیل می شود.

شرایط محیطی دشوار :

گاهی از اوقات نیز هستند که دلیل کند شدن بیل مکانیکی تقصیر اپراتور نبوده و برای بهبود آن نیز نمی توان کار زیادی انجام داد. به طور مثال، قرار گیری بیل مکانیکی در معرض گرد و غبار می تواند باعث گرفتگی فیلتر سروو گردد. علاوه بر این، کار در محیط های مرطوب یا خورنده می تواند باعث زنگ زدگی و خوردگی بیل شود که این امر نیز هزینه های زیادی را بر دوش کارفرما خواهد گذاشت.

نکاتی که برای تعمیر بیل مکانیکی باید رعایت کرد

  • اگر موفق به تشخیص درست مشکل نیستید و یا تخصص لازم برای حل کندی بیل مکانیکی خود را ندارید، پیشنهاد ما این است که حتما قبل از انجام هر عملی، از یک متخصص در زمینه تعمیر آن کمک بگیرید.
  • از دفترچه راهنمای بیل مکانیکی خود کمک بگیرید: تقریبا تمام استاندارد‌های موجود و لازم الاجرا برای انجام تست‌های بیل مکانیکی شما در دفترچه راهنمای  مدل بیل شما وجود دارد.
  • سعی کنید هیچ وقت برای تشخیص سلامت یا خرابی بیل مکانیکی خود از احساسات خود استفاده نکنید. سعی کنید تمام تست های لازم را توسط دستگاه های مخصوص آن انجام دهید و حدسی عمل نکنید.

سخن پایانی

امروزه، ساده گذر کردن از مقوله کند شدن بیل‌های مکانیکی، به یکی از بزگترین مشکلات دارندگان و اجاره دهندگان این دستگاه تبدیل شده است چرا که اگر در همین ابتدا به کند شدن های ساده و اولیه توجه بشود، دارندگان بیل مکانیکی کمتر مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف برای تعمیر وسیله خود خواهند شد.در این مقاله تراک کوماتسو واردکننده و تامین کننده  قطعات بیل کوماتسو سعی کرده است تا شما را با علت‌های اصلی کند شدن بیل مکانیکی بیشتر آشنا کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *