مقالات

نقاط کور ماشین آلات عمرانی

نقاط کور ماشین آلات عمرانی - تراک کوماتسو

کار با ماشین آلات عمرانی به این سادگی ها نیست! بدون شک، یکی از دشوار ترین و پر ریسک ترین شغل ها در صنایع عمرانی و عملیاتی، اپراتور ماشین آلات عمرانی بودن است. هر کدام از این ماشین ها سیستم و ساختار خود را داشته و کار کردن اصولی با آن ها، همیشه همراه با چالش هایی نیز می باشد. یکی از پر اهمیت ترین موضوع این چالش ها، بحث نقاط کور ماشین آلات عمرانی می باشد.
بدون آشنایی اپراتور و حتی همکاران او با نقاط کور ماشین آلات سنگین، نه تنها احتمال بروز آسیب های جانی به افراد در محل کار وجود دارد، بلکه حتی خود اپراتور نیز نمی تواند به درستی به انجام فعالیت های مورد نظر بپردازد.
اگر شما نیز در مورد مفهوم نقاط کور و محل های آن در هر خودرو سنگین کنجکاو شده اید، در این مطلب از وب سایت تراک کوماتسو، قصد داریم تا با بررسی کامل موضوع نقاط کور ماشین آلات عمرانی، شما را در افزایش بازدهی و کاهش آسیب های حین کار راهنمایی کنیم.

نقطه کور ماشین آلات به چه معناست؟

نقاط کور در ماشین های عمرانی به مناطقی در اطراف خودرو سنگین اطلاق می شود که مستقیماً از طریق شیشه ها یا از طریق آینه ها قابل مشاهده نیست و به اصطلاح، اپراتور در دید آن بخش ها کور است. این نقاط کور می توانند خطرات ایمنی قابل توجهی را به همراه داشته باشند، زیرا می توانند حضور کارگران، عابران پیاده یا سایر وسایل نقلیه را در مجاورت دستگاه پنهان کرده و اپراتور از وجود آن ها آگاه نشود. برای جلوگیری از حوادث و اطمینان از ایمنی اپراتورها و کسانی که در اطراف ماشین آلات عمرانی کار می کنند، پیدا کردن این نقاط کور و تلاش برای کاهش آن ها بسیار مهم است.
شناسایی نقاط کور در ماشین های عمرانی نیازمند درک کاملی از طراحی هر ماشین و محدودیت های دید آن ها است. نقاط کور رایج معمولا شامل نواحی پشت دستگاه، نواحی اطراف سطل و یا نواحی پوشیده از اجزای دستگاه (مانند باکت بیل مکانیکی) می باشد. برای کاهش این نقاط کور، اقدامات مختلفی را نیز می توان پیش گرفت که در انتهای همین مقاله نیز به آن اشاره خواهیم کرد.

بررسی نقاط دید کور ماشین آلات عمرانی

حال که به طور کامل با مفهوم نقاط کور در ماشین آلات آشنا شدیم، نوبت به بررسی این نقاط کور در معروف ترین ماشین آلات عمرانی می رسد:

مطالعه :   بزرگترین بیل مکانیکی کوماتسو

نقاط کور بیل مکانیکی

ناحیه پشتی : شعاع چرخش پشتی و وجود تجهیزات مختلف در پشت سر اپراتور دید او را مسدود کرده و به خصوص در هنگام چرخش به او اجازه فعالیت با حداکثر کارایی را نمی دهد.
ناحیه سطل : سطل و بوم می توانند نقاط کور مهمی را ایجاد کرده و دیدن اجسام نزدیک به بیل مکانیکی را دشوار کنند.
سمت راست : سمت راست کابین به دلیل ساختار بوم ممکن است دید محدودی داشته باشد.

نقاط کور لیفتراک

قسمت جلویی : هنگام بلند کردن و یا زمین گذاشتن بارهای روی لیفتراک، امکان دید جلو برای اپراتور ناممکن است.
سمت راست : سمت راست لیفتراک اغلب دید کمتری نسبت به سمت چپ آن دارد.
قسمت پشتی : به این که معمولا بخش عقبی لیفتراک محدودیت خاصی ندارد، اما پیشنهاد می شود باز هم احتیاط بیشتری به خرج دهید.

نقاط کور بولدوزرها

ناحیه تیغه جلو : تیغه بزرگ در جلو می تواند دید اپراتور از زمین جلویی و اجسام پائین تر از بولدوزر را کاهش دهد.
قسمت پشتی : در صورتی که وسیله و قطعه خاصی را به قسمت پشتی بولدوزر متصل نکنید، امکان بسته شدن دید وجود ندارد.

نقاط کور گریدرها

ناحیه تیغه جلو : مانند بولدوزرها، تیغه دید زمینی و پائین تر از سطح زمینی را مسدود می کند.
ناحیه پشتی : مهم ترین و اصلی ترین ناحیه کور گریدر، در بخش عقبی آن است. به دلیل حجم بالای قطعات، موتور و تجهیزات موجود در عقب گریدرها، دیدن بخش عقبی تقریبا ناممکن است.

نقاط کور دامپ تراک

قسمت پشتی : همانطور که خودتان نیز می دانید، به دلیل وجود بخش پشتی هر کامیون و دامپتراکی، طبیعتا دید اپراتور در آن بخش ها کاملا بسته است، به خصوص اگر بخواهند بار را خالی کنند.
سمت راست : به دلیل موقعیت راننده و قرارگیری او در سمت چپ، کوری دید اپراتور در سمت راست بسیار بیشتر از سمت چپ خواهد بود.

نقاط کور لودرها

ناحیه سطل : سطل جلویی می تواند دید اپراتور را مسدود کند.
ناحیه پشتی : شعاع چرخش پشتی و حجم موتور و تجهیزات دید را در طول پیچ ها محدود می کند.

استراتژی های کاهش نقاط کور ماشین آلات عمرانی

۱. استفاده از آینه های اضافی : آینه های اضافی را به صورت دقیقی نصب کنید تا به اپراتورها کمک کنید اطراف وسایل نقلیه خود را ببینند.
۲. آموزش اپراتور : اپراتور باید به طور کامل با نقاط کور آشنایی داشته تا حداکثر دقت و ظرافت را هنگام کار با ماشین مورد نظر به خرج دهد.
۳. نصب سنسور : در صورت وجود نقطه کور قابل توجه برای دستگاه، می توانید سنسورهای دید مختلفی را در اطراف نقاط کور نصب کنید.

سخن پایانی

در این مقاله کامل از وب سایت تراک کوماتسو، به بررسی نقاط کور مهمترین و اصلی ترین خودروهای سنگین عمرانی و عملیاتی پرداختیم. امیدواریم با کمک این آموزش به هیچ مشکل ایمنی خاصی برخورد نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *