مقالات

کدهای خطای کامیون ولوو

کدهای خطای کامیون ولوو

ولوو نیز مانند هر وسیله نقلیه دیگری کدهای خطای زیادی تولید می کند. تولید کدهای خطا در ماشین های سنگین از جمله ولوو، به طور معمول ناشی از گشتاور و بار زیاد است. وقتی در یکی از سیستم های خودرو، مشکلی ایجاد می شود چراغ چک روشن شده و به این شکل راننده از وجود مشکلی در خودروی خود آگاه می شود. این مشکل می تواند به سادگی یک ایراد در سنسور تا مشکلی جدی در سیستم های حیاتی خودرو باشد. اما در خودروهای سنگینی چون ولوو، این مشکل به صورت یک کد خطا نشان داده می شود.

منظور از کدهای خطای کامیون ولوو چیست؟

هنگامی که چراغ چک خودروی شما (MIL : Malfunction Indicator Lamp) روشن می شود یعنی خطایی ایجاد شده که باید نسبت به رفع آن اقدام شود. در اتومبیل هایی که از سیستم عیب یابی بر مدار برای ارتباط با کامپیوتر یا دیاگ استفاده می کنند که به سیستم OBD (On-Board Diagnostic) نیز معروف هستند معمولاً از کدهای خطای استانداردی (DTC : Diagnostic Trouble Codes) برای نمایش وجود یک خطا در سیستم استفاده می شود. این کدهای خطای ماشین ها از دو بخش استاندارد و کارخانه ای تشکیل شده اند که در ادامه با بخش استاندارد آن ها آشنا خواهیم شد اما برای آگاهی از معنی کدهای خطای کامیون ولوو که توسط کارخانه تعریف شده اند باید به سایت کارخانه موردنظر مراجعه شود.

معنی کدهای خطای کامیون ولوو

عبارت P 0 3 0 1 نمونه ای از کدهای خطای کامیون ولوو است که حرف اول آن می تواند یکی از حالات زیر را نشان دهد:

  • P : Power Train (انتقال قدرت)
  • B : Body (بدنه)
  • C : Chassis (شاسی)
  • U : Network (شبکه)

در صورتی که عدد اول صفر باشد کد استاندارد SAE : Society of Automotive Engineers است و عدد یک نشان دهنده آن است که کد توسط کارخانه تعریف شده است.

مطالعه :   بزرگترین دامپتراک جهان

عدد دوم کدهای خطای کامیون ولوو چه چیزی را نشان می دهد؟

در ادامه راهنمای کدهای خطای کامیون ولوو با معنی هر یک از اعدادی که در جایگاه عدد دوم کدهای خطای کامیون ولوو خواهند آمد آشنا می شویم:

  1. اندازه گیری سوخت و هوا
  2. اندازه گیری سوخت و هوا (مختص سیستم های انژکتوری ساخت کارخانه)
  3. سیستم احتراق و جرقه زنی
  4. کنترل های سیستم های کمکی
  5. کنترل های سرعت خودرو و سیستم کنترل دور آرام
  6. کامپیوتر و خروجی های کمکی
  7. مخابره
  8. مخابره

دو عدد آخر کدهای خطای کامیون ولوو به چه معناست؟

دو عدد آخر شماره خطای موردنظر را نشان می دهند. برای مثال یک کد را داریم که در ابتدای آن حرف P به معنای خطا در سیستم انتقال قدرت، با کدهای استاندارد، در سیستم احتراق و جرقه زنی و با شماره خطای ۰۱ آورده شده است. این خطا به معنای بروز مشکلی در جرقه زنی سیلندر شماره ۱ است.

در نظر داشته باشید که لزوماً منبع خطا، شماره خطا نیست و ممکن است اشکالی دیگر در رابطه با منبع فوق چنین خطایی را به وجود آورده باشد. برای مثال شاید خطایی در جرقه زنی سیلندر شماره یک وجود داشته باشد اما این خطا ناشی از عدم اتصال درست وایری باشد.

سخن پایانی

در این مطلب از سایت تراک کوماتسو با راهنمای کدهای خطای کامیون ولوو در اختیار شما عزیزان بودیم. کدهای خطای کامیون ولوو در واقع همچون چراغ چک خودروهای دیگر، نشان دهنده مشکلی در خودرو هستند که باید برای اطلاع از معنی کدهای خطای ولوو به لیست کدهای خطای کامیون ولوو که در سایت کارخانه آورده می شود مراجعه نموده و بعد از تشخیص علت بروز این کد خطا، نسبت به رفع مشکل و جلوگیری از بروز مشکلات بزرگتر اقدام کرد. البته برای رفع این مشکل شما می توانید به تعمیرکار مراجعه نموده تا با دستگاه عیب یاب کدخطای به نمایش در آمده را تشخیص و اقدامات لازم جهت رفع آن را انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *