همیشه و همیشه این موضوع را فراموش نکنیم که ایمنی و سلامت افراد و وسایل حاضر در محل کار، از هر چیز دیگری در کار مهم تر بوده و رعایت کردن آن جزو اساسی ترین بایدها در هنگام کار است. اهمیت این موضوع در محل کارهایی که بیشتر در معرض خطر هستند، به بیشترین حد خود میرسد.
به طور مثال، نیروی کاری که در معدن، راهسازی و یا حفاری مشغول استفاده از ماشین آلات صنعتی است باید بیشتر مراقب باشد چرا که هم از یک سو این وسایل خطرناک هستند و هم از سوی دیگر نقص فنی در این وسایل هزینههای گزافی را بر دوش کارفرمایان و صاحبان سرمایه خواهد گذاشت.
مانند تمام ماشین آلات دیگر، بیلهای مکانیکی جزو وسایلی هستند که در صورت استفاده نادرست و بدون مهارت لازم و کافی، باعث بوجود آمدن نتایج غیرقابل جبرانی گردد.
در این مطلب از تراک کوماتسو قصد داریم تا به بررسی چک لیست ایمنی استفاده از بیل مکانیکی بپردازیم و امیدوارم با رعایت این موارد دیگر آسیبی به بیل مکانیکی و یا فرد مشغول با آن نرسد.
چک لیست بیل مکانیکی
برای استفاده از بیل مکانیکی، رعایت چک لیست روزانه بیل مکانیکی و چک لیستهای دوره ای دیگر یکی از ملزومات قبل از کار با بیلهای مکانیکی است. در اینجا به بررسی مهم ترین آنها میپردازیم(برخی از موارد زیر تنها یک بار نیاز به بررسی دارند):
- آیا اپراتور دارای گواهینامه ویژه و تجربه کار با بیل مکانیکی را دارد؟
برای کار با ماشین آلات صنعتی، داشتن گواهینامه آنها ضروری است. - آیا اپراتور اطلاعات کافی از نکات ایمنی کار با دستگاه را دارد؟
- آیا اپراتور اطلاعات مناسب از وضعیت محلی که دستگاه باید در آنجا کار کند را دارد؟
اپراتور باید از خطرات محل کار خود کاملا مطلع باشد. - آیا منطقه خاک برداری نواربندی شده است؟
- آیا اپراتور از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده میکند؟
- آیا کنترل و نظارت جهت بکارگیری دستگاه بعنوان جرثقیل برای بارگیری و یا تخلیه بار انجام میشود؟
- آیا در کابین کپسول اطفاء حریق موجود و همچنین دارای شارژ مناسب است؟
در کابین بیل مکانیکی باید همیشه یک کپسول اطفا حریق برای مقابله با انفجار ناگهانی موتور باشد. - کنترل لاستیکها و چرخهای دستگاه وضعیت مناسبی دارند؟
این مورد جزو اصلی ترین بازدیدهای روزانه بیل مکانیکی است. - آیا داخل کابین فاقد اشیا و ابزار اضافی میباشد و صندلی به لحاظ ارگونومیمناسب است؟
وجود هر گونه شی تیز و آسیب رسان به راننده نباید در کابین بیل مکانیکی وجود داشته باشد. - آیا اهرمهای کنترل در شرایط کاملا مناسب و هم چنین دارای مشخصه جهت برای عملکرد دستگاه را دارد؟
- کنترل بوم و مفصلها و پینها و اشپیل پینها
- کنترل شاسی به لحاظ اتصالات و وضعیت بدنه دستگاه
- آیا سیستم روشنایی (لامپ ها, بلوری, چراغ خطر, چراغ روی بوم) سالم و دارای نور مناسب هستند؟
- آیا علایم هشداردهنده (بوق, آلارم حرکت به عقب, آمپرها) سالم هستند؟
- آیا صفحه نمایشگر کامپیوتر وضعیت عملکرد دستگاه و کلیدها سالم هستند؟
اکثر بیلهای مکانیکی در کابین خود که صفحه نمایشگر قرار داده اند که وضعیت کلی دستگاه را رسد میکند و در صورت مشاهده خطر، سریعا به راننده اطلاع میدهد. - آیا در سیستم گردان روانکاری و گریس کاری دندههای گردان انجام شده است و گیربکس گردان نشتی ندارد؟
سخن پایانی
هیچ فردی دوست ندارد تا در هنگام کار با دستگاهی دچار آسیبهای مالی و جانی قابل توجهی شود. با رعایت چک لیست بیل مکانیکی اشاره شده در بالا، میتوانید از بروز بسیاری از اتفاقات ناگوار جلوگیری کنید.هم چنین در صورت نیاز به خرید و تهیه قطعات بیل مکانیکی کوماتسو میتوانید با واحد فروش ما تماس بگیرید.