مقالات

بیل مکانیکی چگونه کار میکند

نحوه عملکرد بیل مکانیکی

اگر تاکنون در صنعت عمران و یا راهسازی فعالیت کرده اید و یا اینکه به این صنعت علاقه دارید، احتمالا به این سوال برخورد کرده اید که طرز عملکرد و مکانیزم کارکردی بیل‌های مکانیکی به چه صورت است؟ نیروی موتور تولیدی چگونه و با چه الگویی به دیگر اجزای بیل مکانیکی منتقل می‌شود؟
همه و همه این‌ها سوالاتی هستند که ممکن است برای شما پیش بیاید. دانستن پاسخ این سوالات می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید بیشترین بازدهی را از بیل مکانیکی خود بگیرید و در عین حال کمترین ضرر را به قطعات آن‌ها برسانید.
در این مقاله کامل و جامع از مجموعه تراک کوماتسو، قصد داریم تا با بررسی مکانیزم بیل مکانیکی و نحوه عملکرد آن‌ها، شما با طرز عملکرد این وسایل حساس و کاربردی بیشتر آشنا کنیم.

نحوه عملکرد بیل مکانیکی

به طور کلی، بیل مکانیکی مانند تمام ماشین آلات دیگر، نوعی خوردروی سنگین بوده و برای تولید نیرو به حداقل یک موتور استاندارد نیاز دارد. با توجه به میزان پیشرفت تکنولوژی و بهبود وضعیت ماشین آلات سنگین، میزان قدرت قابل تولید توسط موتور این بیل‌های مکانیکی نیز بیشتر و بیشتر شده است.
در ابتدای فرایند، موتور و یا موتورهای دیزلی، با کمک سوخت به تولید نیرو پرداخته و سپس این نیرو‌ها توسط اهرم‌ها و یا پدال‌ها به بخش‌های مختلف و مورد نیاز بیل مکانیکی فرستاده می‌شوند. به طور کلی، این اهرم و پدال‌ها برای کنترل و هدایت نیرو به سه بخش اصلی بیل مکانیکی صورت می‌گیرد:

چرخ‌ها:

یکی از اصلی ترین بخش‌های بیل‌های مکانیکی، چرخ‌های آن است. چرخ‌های بیل مکانیکی به صورت زنجیری و یا لاستیکی بوده و وظیفه جابجایی وزن زیادی را بر عهده دارند. کنترل میزان انرژی ورودی به چرخ‌های بیل مکانیکی توسط پدال‌های زیر پایی صورت می‌گیرد. معمولا چرخ های زنجیری برای فعالیت به نیروی بیشتری نیاز دارند ولی در عوض قدرت آن ها نیز بیشتر از چرخ های لاستیکی معمولی است.

استیک و بوم:

بیل مکانیکی بدون استیک و بوم، صرفا یک وسیله به درد نخور است! بازوی بیل مکانیکی به شما این امکان را می‌دهد تا باکت، چنگک و یا حتی چکش‌های خاصی را به آن متصل کنید و از آن برای فعالیت‌های عمرانی و راهسازی خود استفاده کنید. در اکثر بیل‌های مکانیکی امروزی، انتقال انرژی موتور بیل به بخش بازو توسط سیستم هیدرولیکی صورت می‌گیرد. در سیستم هیدرولیکی، نیروی تولید شده توسط موتور توسط روغن هیدرولیک و شلنگ‌های روی بازو به بخش انتهایی بازوی بیل می‌رسد و باعث حرکت آن می‌شود. پیستون های موجود بر روی بازوی بیل مکانیکی باعث افزایش سرعت انتقال روغن هیدرولیک به بخش انتهایی بازو می شود.

مطالعه :   آشنایی با بزرگترین بولدوزر جهان

گرداننده بیل مکانیکی:

علاوه بر حرکات بررسی شده در بخش‌هایی بالایی، نوعی دیگر از حرکت نیز وجود داشته که به صورت دورانی بوده و باعث چرخیدن بیل مکانیکی به دور خود می‌شود. کارکرد بیل مکانیکی در هنگام چرخیدن به این صورت است که ابتدا نیروی تولیدی توسط موتور به بخش کوزه گردان بیل منتقل شده و سپس با اعلام فرمان از سمت راننده، این کوزه گردان به حرکت به صورت ساعتگرد و پادساعتگرد می‌پردازد.

اجزای اصلی بیل مکانیکی

ابزارآلات و قطعاتی که یک بیل مکانیکی را از دیگر ماشین آلات سنگین جدا می‌کند، شامل موارد زیر است:

چرخ‌ها:

همانطور که در بالاتر نیز اشاره کردیم، چرخ‌ها به دو دسته چرخ‌های لاستیکی و زنجیری تقسیم بندی می‌شوند.

موتور:

موتور بیل‌های مکانیکی از نوع دیزلی بوده که می‌تواند توسط موتورهای برقی و یا هیدرولیکی تقویت شود. برخی از موتورهای بیل مکانیکی نیز به قابلیت توربوشارژ مجهز شده اند که از آن بیشتر برای سربالایی هایی با شیب زیاد استفاده می شود.

بازوی بیل مکانیکی:

بخش اصلی و کارکردی بیل مکانیکی است که به آن می‌توان ابزارآلات زیادی را متصل کرد. لیست ابزارهای قابل نصب بر روی هر بیل از بیل دیگر متفاوت است و بنابراین باید حتما قبل از خرید ابزار مورد نظر خود، بروشور بیل خود را مطالعه کنید.

اطاقک فرمان(کابین):

بخش اصلی و کنترلی بیل مکانیکی است که در آن اکثر اهرم‌ها و پدال‌های کنترلی قرار دارند. البته در برخی از بیل‌های مکانیکی بسیار حرفه ای می‌توان از دستگاه‌های کنترل از راه دور استفاده کرد. این دستگاه‌های کنترل از راه دور به شما اجازه می‌دهد تا در عملیات‌های عمرانی خطرناک، جان هیچ فردی در خطر نباشد.

پمپ هیدرولیکی:

هر نوع انتقال روغن هیدرولیک به بخش‌های مختلف بیل مکانیکی باید توسط این پمپ‌ها صورت گیرد. این پمپ‌ها باید هر چند وقت یکبار به طور کامل مورد بررسی قرار گیرند چرا که هر نوع گرفتگی و یا ایراد در آن‌ها به دیگر اجزای بیل آسیب می‌رساند.

محل استفاده از بیل مکانیکی

بیل‌های مکانیکی در صنایع بسیاری قابل استفاده بوده و معمولا از آن‌ها برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • حفر کردن کانال
  • کندن گودال
  • زیرسازی کردن ساختمان
  • گود برداری و بناگذاری ساختمان
  • خاک برداری روی سطح زمین
  • لایروبی کردن رودخانه‌ها

سخن پایانی

کارفرما و یا راننده ای که نداند بیل مکانیکی چیست و چگونه کار می کند به هیچ وجه نمی تواند از بیل مکانیکی خود بیشترین استفاده را ببرد و یا حتی ممکن است به ان آسیب های بسیاری جدی برساند.امیدواریم با کمک این مقاله توانسته باشیم شما را با این وسیله بسیار مهم در صنعت راهسازی و عمران بیشتر آشنا کرده باشیم.هم چنین شما کارفرمایان گرامی، در صورت نیاز به قطعات بیل کوماتسو می توانید با واحد فروش ما در تراک کوماتسو تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *