مقالات

دلایل خرابی موتورهای دیزلی

دلایل خرابی موتورهای دیزلی

موتورهای دیزلی به دلیل دوام، کارایی و گشتاور مناسب، در صنایع مختلفی از جمله حمل و نقل، ساخت و ساز و کشاورزی کاربرد فراوانی دارند. حال، مانند هر سیستم مکانیکی دیگری، موتورهای دیزلی نیز در صورت عدم نگهداری یا کارکرد مناسب، ممکن است دچار خرابی شوند.

درک دلایل خرابی موتورهای دیزلی و اقدام برای رفع آن ها، نه تنها هزینه های آتی را کاهش می دهد، بلکه باعث جلوگیری از ضررهای جانی نیز می شود. در این مقاله از تراک کوماتسو، قصد داریم تا با بررسی دقیق نشانه ها و علل خرابی موتورهای دیزلی، شما را بیشتر راهنمایی کنیم. همچنین، در انتهای مقاله نیز، به توضیح مختصر راه های جلوگیری از خرابی موتور دیزلی می پردازیم تا دیگر مشکلی باقی نماند.

نشانه های خرابی موتورهای دیزلی

تعدادی از علائم وجود دارد که ممکن است نشان دهنده خرابی موتور دیزلی باشند. این نشانه ها شامل موارد زیر هستند:

  1. کاهش قدرت موتور : اگر موتور دیزل شما به اندازه قبل قدرت ندارد، این موضوع می تواند نشانه خرابی یک یا چند مورد از قطعات موتور دیزلی شما باشد. میزان قدرت موتور را هم می توان از صدای تولیدی از موتور و میزان دور موتور شناسایی کرد.
  2. دود : اگر دیدید که از لوله اگزوز دود سیاه می آید، این موضوع نیز می تواند از علائم خرابی موتورهای دیزلی باشد. البته که در صورت عدم تعویض به موقع فیلتر اگزوز، احتمال بروز دود سیاه نیز وجود دارد.  اگر احساس کردید که از اگزوز شما، دود سفید رنگ عجیبی خارج می شود، این امکان وجود دارد که این دود بخار نبوده و نشان دهنده خرابی موتور شما باشد. در صورت دیدن دود سفید بلافاصله به تعمیرگاه مراجعه کنید.
  1. صدای موتور : اگر موتور دیزل شما بیش از حد معمول تولید صدا می کند، ابتدا کاپوت را بالا زده و منبع صدا را شناسایی کنید. اگر تشخیص دادید که صدای مورد نظر حاصل عدم کارکرد مناسب موتور است، باید سریعا برای تعمیر آن اقدام کنید. پیشنهاد می شود اگر برای تشخیص محل صدای موتور مشکل دارید، به یک تعمیرکار ماهر مراجعه کنید.

بدین ترتیب توصیه می شود در صورت مشاهده هر یک از این علائم، به یک مکانیک متخصص مراجعه کنید تا موتور دیزل شما را بررسی کند.

علت خرابی موتورهای دیزلی

عوامل زیادی هستند که می توانند باعث خرابی موتورهای دیزلی شوند. از مهم ترین آن‌ها می توان به نکات زیر اشاره کرد:

  1. عدم نگهداری مناسب : مهم ترین دلیل خرابی موتورهای دیزلی، عدم نگه داری مناسب آنان است. موتورهای دیزلی نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند تا به درستی کار کنند. اگر موتور دیزل خود را به طور مداوم تعمیر و نگهداری نکنید، به طبع احتمال خرابی آن بیشتر است.
  2. سوخت نامناسب : استفاده از سوخت نامناسب یا سوختی که تمیز نیست، می تواند به موتور دیزل شما آسیب برساند. پیشنهاد می کنیم قبل از سوخت گیری، از درصد خلوص آن اطمینان حاصل کنید.
  3. گرمای بیش از حد : اگر موتور دیزل شما بیش از حد گرم شود، می تواند به تک تک قطعات آسیب وارد کند.
  4. فشار کم روغن : فشار کم روغن می تواند باعث گیرکردن موتور شود. گیرکردن حرکات و دور موتور بدون شک باعث خرابی موتور می شود.
  5. قطعات فرسوده : با گذشت زمان، قطعات موتور دیزل شما فرسوده شده و نیاز به تعویض دارند. اگر قطعات فرسوده را تعویض نکنید، ممکن است باعث از کار افتادن موتور شوند.
مطالعه :   استیک بیل مکانیکی چیست

چگونه از خرابی موتور دیزل جلوگیری کنیم

برای جلوگیری از خرابی موتورهای دیزلی، چندین راه وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:

  1. موتور دیزل خود را به طور منظم سرویس کنید : روغن و فیلتر را طبق توصیه های سازنده تعویض کنید. فیلتر هوا را بررسی کنید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.
  2. از نوع صحیح سوخت استفاده کنید : از سوخت دیزلی استفاده کنید که تمیز و مطابق با الزامات موتور شما باشد.
  3. به دستگاه خود استراحت دهید : موتور دیزل خود را برای مدت طولانی با سرعت بالا به کار نگیرید. بسیاری از خرابی موتورهای دیزلی به خاطر کارکردن مداوم است.
  4. فشار روغن را به طور مرتب چک کنید : مطمئن شوید که فشار روغن مطابق با مشخصات سازنده باشد.
  5. خرید قطعات اصل : قطعات اصل دارای ساختار و نحوه تولید استانداردی بوده و بنابراین بهترین و کارآمدترین عملکرد را ارائه می دهند.
  6. تعویض کل موتور : گاهی مواقع نیاز است تا کل موتور تعویض شود و عملکرد موتور به بهترین حالت خود برسد. تعویض موتور دیزل یک کار تخصصی است که نیاز است توسط یک مکانیک متخصص و حرفه ای انجام شود. مکانیک باید موتور قدیمی را جدا کرده و موتور جدید را نصب کند و همچنین نیاز است تمام شیلنگ ها، سیم ها و سایر اجزا را به هم وصل کند.

هزینه تعویض موتور دیزل بسته به نوع و مدل وسیله نقلیه، نوع موتور و هزینه نیروی کار در منطقه شما متفاوت است.

 

سخن پایانی

یکی از هزینه بر ترین نوع موتورهای موجود در بازار، موتورهای دیزلی هستند. این موتورها دارای قدرت بسیار بالایی بوده و از قطعات زیادی تشکیل شده اند. بنابراین بدیهی است که در صورت عدم رسیدگی به این موتورها، امکان خرابی وجود دارد. امیدواریم با کمک این مقاله تراک کوماتسو (مرکز فروش قطعات کوماتسو) توانسته باشیم شما را با دلایل خرابی موتورهای دیزلی بیشتر آشنا کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *