مقالات

بیل مکانیکی چیست

بیل مکانیکی چیست

بیل مکانیکی چیست؟ چه کاربردی دارد و انواع آن کدامند؟ اگر به دنبال دریافت پاسخ سوالات خود در زمینه بیل مکانیکی هستید در این مطلب با ما همراه باشید تا به صورت مختصر و مفید در رابطه با این موضوع صحبت کنیم.

آشنایی با بیل مکانیکی

بیل مکانیکی که با نام لاتین Excavator شناخته می شود از دسته ماشین های سنگین مهندسی و عمرانی بوده که دارای اجزای بسیاری است. این ابزار شامل بخش های مختلفی نظیر بازوی مفصلی با نام دکل و استیک، باکت و کابین گردان یا فیرو در قسمت بالا و همچنین زنجیر یا چرخ های لاستیکی در بخش پایینی است. ماشین مذکور در اصل ارتقاء یافته بیل های بخاری سابق است و از قابلیت های اصلی آن می توان به نصب چکش یا پیکور اشاره داشت که بسیاری کاربردی است.
از دیگر مزیت های بیل مکانیکی کوماتسو می توان به نصب مته، سنگ جت، قیچی فلزبر، چنگک، گراپ و دیگر موارد اشاره داشت. استفاده از چکش های هیدرولیکی یا پنوماتیک به جای باک این دستگاه این اجازه را به شما می دهد که سطوح و حجم های سنگی یا بتنی را تخریب کنید. بعضا شاهد هستیم که بعضی از سطوح یا حجم های سنگی و بتنی در مکان خاصی قرار دارند و به همین علت امکان منفجر کردن آن ها وجود ندارد، در این شرایط بهترین گزینه استفاده از چکش است. به وسیله دو ابزار مذکور یعنی بیل و چکش می توانید از موارد این چنینی گذر کنید.
البته باید این مورد را در نظر داشته باشید که به دلیل حجم کم باکت و هزینه هایی که باید برای نگهداری متقبل شوید، استفاده از لودر برای خاک‌های نرم و با حجم زیاد اقتصادی تر خواهد بود.

کاربرد بیل مکانیکی

بیل مکانیکی از دسته ابزار آلات سنگین مورد استفاده در عملیات های خاکی بوده و دارای کاربرد های بسیاری است که در بخش زیر به ذکر مهمترین آن ها پرداخته ایم:

• خاک برداری
• تسطیح زمین
• معدنکاری
• لایروبی رودخانه
• استفاده برای حفر کانال، گودال، زیرسازی
• استفاده جهت حمل مواد
• ایجاد برش توسط ادوات هیدرولیکی
• انجام تخریبات
• پیاده سازی گود برداری برای ساخت ساختمان

انواع بیل مکانیکی و کاربرد آن

بیل های مکانیکی دارای محبوبیت بسیاری هستند و به همین علت شاهد تولید و توسعه انواع بیل مکانیکی هستیم. در ادامه به ارائه توضیحاتی کامل در رابطه با انواع این ابزار می پردازیم:

مطالعه :   علت داغ شدن گیربکس لودر چیست؟

 بکهولودر:

بکهولودر یک ماشین و ابزار ترکیبی از لودر و بیل مکانیکی است. قابل توجه است که مشخصات این ابزار با بیل مکانیکی یکسان است و تنها دارای کاربردی های متفاوتی است.

جام معکوس:

در این نوع از بیل مکانیکی، جام بیل به صورت وارونه نسبت به سطح زمین نصب شده است و از آن برای حفاری ترانشه و خاکبرداری استفاده می شود. در شرایطی که نیاز به حفاری سطوح کم عمق و آسان باشد از بیل برای حفاری استفاده می شود.

 بیل مکانیکی با سیستم کابلی:

بیل مکانیکی با استفاده از سیستم کابلی یکی دیگر از انواع بیل مکانیکی بوده که دارای یک اتاقک گردن بر روی چرخ های خود است. در انتهای جلوی این ماشین نیز یک بیل متصل شده است که در دو نوع مکانیکی و یا هیدرولیکی بر اساس کاربرد متغیر است.

 بیل کششی:

بیل کششی یکی دیگر از انواع بیل مکانیکی بوده که از اجزای مختلفی تشکیل شده است. اتاقک فرمان، جرثقیل، جام بیل کششی و کابلهای لازم جهت کنترل قسمت های گوناگون بیل کششی اجزای اصلی این دستگاه هستند که هر کدام وظیفه مختص به خود را بر عهده دارند و بوجود آمدن کوچک ترین مشکل در هر کدام یک می تواند فعالیت بیل مکانیکی را دچار اختلال کند.

چنگک:

آخرین مورد از انواع بیل مکانیکی، چنگک است که با نام لاتین Clamshell grab نیز شناخته می شود. بیل مکانیکی چنگک یا کلامشل به صورت معمول در شرایط خاصی مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به ذکر آن ها می پردازیم. انجام و پیاده سازی عملیات های لایروبی در کانال ها و موج شکن ها. حمل و نقل و یا جابه جایی مواد کنده شده و نرم نظر شن، سنگ های شکسته و ماسه. حمل بار و یا بلند کردن بار به صورت قائم از یک نقطه به نقطه دیگر و همچنین انجام فعالیت های حفاری از مهمترین کاربرد های چنگک هستند.

سخن پایانی

در این مطلب سعی داشتیم تا به صورت جامع و کامل در رابطه با بیل مکانیکی و انواع آن صحبت کنیم تا شما نیز بتوانید بدون داشتن هیچگونه مطالعه قبلی اطلاعات جامعی را در رابطه با این موضوع بدست آورید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با بیل مکانیکی به وبلاگ تراک کوماتسو مراجعه کنید.هم چنین در صورت نیاز به خرید قطعات بیل مکانیکی کوماتسو می توانید با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید.